Knarket tog min dotter

Gunilla Grönlund 19.1.2015 kl. 19

"Födelsedagen är den värsta dagen. Det är ju hennes dag." Linda Grönlund kämpade mot sitt missbruk under större delen av tonårstiden. En kamp hon delade med sin familj, men en kamp som gick förlorad.

Anmälan och mera information

Det sötaste vi har - Om socker och växande kroppar

Ann Fernholm 27.1.2015 kl. 19

Vad skulle du tänka om du fick reda på att grannfamiljens hund fick chips varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle låta äta alla de sötsaker som vi ger till våra barn. Nej - men hundar är ju inte det samma som barn...

Anmälan och mera information

"Handbok för resten av livet"

Ann Lindgren 3.2.2015 kl. 18

När pensionsåldern börjar närma sig är det naturligt att fundera över framtiden.
Kommer jag att sakna yrkeslivet? Vad ska jag fylla min nya tillvaro med? Resa, lära mig något nytt, hjälpa till med barnbarnen…? Behöver jag flytta och i så fall till vad?
Behöver vi oroa oss för att vi är på väg att drabbas av en demenssjukdom? Nej all glömska behöver inte vara onormal.

Anmälan och mera information

Hamlet sade det vackrare

5.2.2015 kl.19

Det här är berättelsen som kryper under skinnet på oss. Den om de bortglömda barnen, de som aldrig fick vara barn så som de borde ha fått. Historien om tre fiktiva barn som inte alls är overkliga. De finns -och deras upplevelser behöver bli berättade.
Vuxeninstitutet samarbetar med Wasa teater, som uppför sin pjäs Hamlet sade det vackrare.

Anmälan och mera information

Tävling!

 

Personalen på Korsholms vuxeninstitut önskar dig en
riktigt 
God Jul och ett Gott Nytt År!

 


 

Katalog


Man kan nu anmäla sig till  vårens nya kurserVälkommen till Korsholms vuxeninstitut!

Här på vår webbsida hittar du alltid aktuell information om våra kurser och föreläsningar.

För att kunna anmäla dig via webbsidan bör du skapa ett personligt användarkonto och fylla i dina kontaktuppgifter. I fortsättningen behöver du bara logga in, då finns dina kontaktuppgifter färdigt lagrade och du kan vid behov ändra dem och uppdatera din profil.

För att kunna skapa ett användarkonto måste du ha en e-postadress! Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in, lösenordet väljer du själv när du skapar kontot.

Du kan också lägga till familjemedlemmar, t.ex. barn eller make/maka, till ditt användarkonto och på så sätt ha ett gemensamt familjekonto med en och samma inloggning.

När du väl har skapat ett användarkonto kan du logga in, söka och anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats vid behov, se din personliga läsordning i kalendern samt sända meddelanden till kursledare och institutspersonal.

Du har också möjligheten att ansöka om rabatt på webbsidan direkt när du anmäler dig.

Den som inte kan eller vill skapa användarkonto kan som tidigare anmäla sig genom att ringa eller besöka vuxeninstitutets kansli.
Till vissa föreläsningar och evenemang är det också möjligt att göra s.k. snabbanmälan på webbsidan utan att ha användarkonto. I sådana fall gäller kontant betalning på plats.

VÄLKOMMEN!