Maksut

  • Aikuisopisto laskuttaa kaikki kurssimaksut.

  • Aikuisopistossa järjestettävät luennot voidaan kuitenkin maksaa käteisellä paikan päällä.  Jos ilmoittaudut luennoille ilman käyttäjätiliä, eli teet ns. pikailmoittautumisen, suoritetaan maksu aina käteisellä.

  • Kurssimaksuun ei sisälly materiaalikuluja, poikkeuksena on lasten kuvataidekoulu. Monilla kursseilla on lisämaksu materiaaleista tai oppikirjoista.

 

Alennukset

  • Työttömät saavat 25% tietyistä kursseista esittämällä työvoimatoimiston asiakaskortin opiston kansliassa viimeistään kurssin alkaessa.

  • Opetushallinto on myöntänyt varoja, joilla eläkeläiset, 63-vuotta täyttäneet, työttömät, maahanmuuttajat, henkilöt joilla on oppimisvaikeuksia tai lyhyt pohjakoulutus voivat anoa 25% alennusta tietotekniikan, liikunnan, kädentaitojen ja kielten kurssimaksuista. Alennus koskee yhtä kurssia/henkilö, ja vain yhtä lukukautta lukuvuoden aikana. Alennuksia myönnetään niin kauan kuin määrärahat riittävät.

Alennusta ei saa automaattisesti, vaan se täytyy anoa joko sähköisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tai kansliasta (esim. puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisella käynnillä) viimeistään kurssin alkaessa.

Alennusta ei myönnetä enää laskun lähettämisen jälkeen. Huom! Merkintä nettisivuille kohtaan “työtön” tai “eläkeläinen” ei sinänsä oikeuta alennukseen, vaan sitä käytetään ainoastaan tilastointiin.