Dialog om framtider bortom tillväxt - Omställningsfestival och –konferens i Umeå 20-22.9.2019

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

173,00 €

Välkommen och bekanta dig med omställningsrörelsen och knyta kontakter till omställare i Sverige. Omställningskonferensen erbjuder en mötesplats där man tillsammans utifrån flera perspektiv utforskar möjliga framtida scenarier där ekologisk balans, rättvisa och välmående är viktigare samhällsmål än ett ensidigt fokus på ekonomisk tillväxt. Fokuset ligger på hur man kollektivt kan skapa lokala lösningar som bidrar till en hållbarare värld.

Under konferensen används en medskapande process där presentationer av inspiratörer följs av dialog, workshopar och konstnärliga inslag under ledning av de professionella processledarna Emilia Rekestad och Amanda Martling.

Konferensen riktar sig till dig som är eller vill vara en aktiv förändringsaktör för omställning och som vill lära känna andra med liknande intresse. Omställningsnätverket är huvudarrangör i samarbete med ett flertal organisationer från olika samhällssektorer. Konferensen är en del av SEE Hållbarhetsveckan 2019.

På båten till Umeå fredagen den 20.9 ordnar vi en förkonferens där vi har bjudit in de österbottniska omställarna Maria Österåker, Tessa och Joonas Turtonen, Anna Jungarå och Kaj Löfvik för att berätta om sina omställningsinitiativ. Väl framme i Umeå bjuds vi på en omställningsfestival och en introduktion i omställning av det svenska omställningsnätverkets grundare Pella Thiel.

Andra inspiratörer under konferensen är bl.a. David Jonstad, författare till böckerna Kollaps och Jordad, Pernilla Hagberg, forskare i projektet ”Bortom BNP-tillväxt” och Maria Ehrnström-Fuentes från Vasa som har forskat kring matnätverk, lokala motståndsrörelser mot utvinningsindustrier och omställningsinitiativ. För mer information om programmet se https://bortomtillvaxt.weebly.com/

I deltagaravgiften ingår båtresan tur- och retur, kaffe med smörgås och lunch på ditresan, buss till och från färjan i Umeå, konferensprogram i Umeå och tre måltider samt kaffe under konferensen. Logi ingår inte i avgiften, utan var och en bokar själv. Olika logialternativ presenteras på konferensens hemsida. När ni anmäler er till detta evenemang via vuxeninstitutet är ni automatiskt anmälda till konferensen och behöver inte göra det via konferensens hemsida.

Båten till Umeå avgår fredag 20.9 kl 9:00 och resan tillbaka sker söndag 22.9 kl 13.

Evenemanget ordnas som ett samarbete mellan Omställning Österbotten rf, Korsholms vuxeninstitut och Vasa arbis. 

Sista anmälningsdag är 31.7.2019. 

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssikoodi

000009

Kurssimaksu

173,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Aika

20.09.2019 - 22.09.2019