Ekonomisk trygghet inför förändringar i vardagen / livet / framtiden

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Programmet riktar sig till medelålders och äldre personer och handlar om ekonomisk trygghet. Vi diskuterar vad ekonomisk trygghet innebär och reflekterar över de förändringar som kan påverka den ekonomiska tryggheten. Mycket handlar också om att trygga kvinnans ställning inom parförhållandet, då förmögenheten ofta koncentrerats till mannen. Denna ojämlikhet är vanlig bland äldre.

Vi brukar skämtsamt säga att då mannen dör blir kvinnan utan pengar och då kvinnan dör blir mannen utan mat. Attityder och beteendemönster ändrar dock i samhället och det är inte lika polariserat som det någon gång varit.

Programmet handlar om fullmakter som gör livet lättare då det blir förändringar och i synnerhet om intressebevakningsfullmakter. Med en sådan kan man fatta beslut för en annan i enlighet med hens önskemål som räknas upp i fullmakten. Intressebevakningsfullmakten har en stor betydelse då minnet och hälsan börjar svika och den ska uppgöras medan allt ännu är som det ska.

Vi går igenom olika situationer som kan uppstå och när en intressebevakningsfullmakt behövs. Samtidigt tittar vi också hur det är om man inte har den och hur ärenden löses i så fall.

Kaffeservering från kl. 13.30 ingår i deltagaravgiften.

Lediga platser

Ja

Kurskod

000115

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Svenne Holmström

Tidpunkt

31.10.2024 - 31.10.2024

Torsdag 14:00-15:30

Lektioner: 2  (1 ggr)

Plats

Vuxeninstitutet - Korsholmssalen
Skolvägen 1, 65610 Korsholm