Någonting för alla!

Trevlig sommar!

Vuxeninstitutet är semesterstängt 29.6-24.7.

Vi återkommer i augusti med ett sprillans nytt kursutbud.


Vårkavalkad
 


Fr.o.m. 14.5 kan Vuxeninstitutet återgå till närundervisning igen enligt gällande direktiv med tanke på gruppstorlekar. Detta innebär att sommarkurserna kan verkställas som planerat. Värna om varandra och tänk på att hålla avstånd!

Kulturhuset öppnar igen 1.6.
Fr.o.m. juni är Kulturhuset öppet enligt bibliotekets öppethållningstider.
Welcome Office är öppet fredagar i juni fram till midsommar.
Vuxeninstitutets kansli är stängt för besök men personalen arbetar på distans fram till midsommar och nås per e-post eller telefon.

Blev din kurs avbruten och du hade hunnit få en faktura på kursavgiften?
Fakturan bör betalas i sin helhet. Du kommer att  få en kompensation som du får använda under höstterminen 2020. Vi kontaktar dig. 


KORSHOLMS VUXENINSTITUT - NÅGONTING FÖR ALLA!

Korsholms vuxeninstitut är ett tvåspråkigt institut och detta är något som både präglar och berikar vår verksamhet på många sätt. Vi erbjuder kurser både på finska och på svenska men i allt mer omfattande grad också tvåspråkiga kurser där det är ändamålsenligt och när kursledaren har kompetens i båda språken, framför allt i praktiska ämnen. Vi har märkt att det ger ett mervärde för våra kursdeltagare – man får möjlighet att umgås över språkgränserna kring ett gemensamt intresse och får därmed också ett bredare perspektiv både kulturellt, språkmässigt och socialt. Det blir allt vanligare att man deltar i kurser oberoende av kursspråk – dvs svenskspråkiga deltar i finskspråkiga kurser och vice versa – för att ämnet lockar eller för att man har en kompetent och omtyckt kursledare / föreläsare.

Hoppas att du hittar något som intresserar just dig. Välkommen på kurs!