Blommor i akvarell - Onlinekurs

Lediga platser

Ja

Kursavgift

31,00 €

För dig som redan är bekant med grundteknikerna i akvarellmålning. Vi fördjupar oss stegvis genom att öva med skiktmåleri, luftperspektiv och volym i en bild. Vi undersöker mellanrumsformer, färgvibrationer, detaljer, kontraster på blommor, komposition och rytm och avslutar med en hel blombukett. Vi träffas på distans via plattformen Zoom. Du behöver akvarellfärger, akvarellpenslar och akvarellpapper. Information om material: www.yaroshik.art

 

 

 

Konstnär: Victoria Yaroshik

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

110303

Kursavgift

31,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Victoria Yaroshik

Tidpunkt

06.10.2022 - 15.12.2022

Torsdag 18:00-19:45

Lektioner: 23  (10 ggr)

Visa alla tidpunkter

Tilläggsinformation

Kurstillfällena innehåller:
1. Planering och genomgång av uppgifter inför höstterminen. Information om Zoom och om distansundervisning. Om referensfotografier till lektioner. Om vår kommunikationskanal Padlet.com. Akvarellteknik - en våt teknik. "Vallmo".
2. Mellanrumsformer. Skiktmåleri för att skapa luftperspektiv och volym på en bild "Äppelträds blommor". Bakgrund och luftperspektiv, fortsättning med detaljer på en kvist. Till sist detaljer på blommor, ståndare.
3. Teckning av levande modell. Volymform i blommor. Kroki. Skiktmåleri. Att skissa med akvarell, hur skapa en dynamisk bild. Färgblandning - hur undvika smutsiga färger.
4. Akvarelltekniken vått på torrt. Färgvibrationer. Detaljer och kontrast på en Amaryllis.
5. Mellanrumsytor och former på en vit hyacint. Blandteknik. Komposition och rytm. Övning med många blad och olika färger.
6. Blombukett - Komposition och detaljer. Övning: "Liljekonvalj" med maskering.
7. Blandteknik "Blombukett i vas".

Plats

Övriga - Nätbaserad kurs
Via nätet